top of page

Palvelut

Perusterveydenhoito

Rokotukset kuuluvat koiran ja kissan perusterveydenhoitoon. Ensimmäinen rokotus annetaan yleensä 12 viikon iässä. Samalla käynnillä tarkastetaan pentu kirsusta hännänpäähän. Koiran ensimmäinen rokotus sisältää suojan parvovirusta, tarttuvaa maksatulehdusta, penikkatautia ja mahdollisesti kennelyskää vastaan. Kissanpentu vastaavasti saa rokotteen kissaruttoa ja kissaflunssia vastaan. Tehosterokotus sekä koiralle että kissalle annetaan 16-viikon iässä. Samalla käynnillä voidaan antaa rabiesrokotus. Tämän jälkeen rokotus uusitaan vuoden kuluttua. Aikuisen koiran rokotukset uusitaan rokotemerkistä riippuen kolmen vuoden välein ja kennelyskä vuosittain. Koira- ja kissanäyttelyiden sekä kilpailujen rokotevaatimukset on tarkistettava tapahtuman järjestäjältä, koska ne voivat poiketa edellä mainitusta. Ulkomaille lemmikin kanssa matkustettaessa tulee rokotus- ja muut maahantuontivaatimukset tarkistaa Ruokaviraston sivuilta tai ko. maan konsulaatista.

 

Sisätaudit
Sisätautien diagnostiikassa käytössämme ovat ultraäänilaite, röntgenlaite ja verianalysaattori. Virtsanäytteiden tutkiminen ja virtsan viljely tapahtuvat myös omassa laboratoriossa. Jos eläimen normaaleihin elintoimintoihin tulee muutoksia, esim. lisääntynyttä juomista ja virtsaamista, laihtumista, oksentelua ja ripulointia, saattavat ne viitata sisäelinsairauteen. 

Kirurgia
Pehmytosakirurgisia toimenpiteitä vastaanotollamme ovat mm. kastraatiot, sterilisaatiot sekä kasvainten poistot, virtsakivien- ja vierasesineiden poistot. Käytössämme on inhalaatioanestesia. Leikkauksissa anestesiaa valvoo pieneläinhoitaja. Ortopediset leikkauspotilaat lähetämme eteenpäin pääsääntöisesti Ortopet klinikalle.

Laboratorio
Vastaanotollamme pystymme tutkimaan suurimman osan veri-, virtsa-, sively- ja raapenäytteistä. Näin tulokset ovat eläinlääkärin käytössä jopa samana päivänä. Osan verinäytteistä lähetämme eteenpäin mm. progesteroninäytteet, allergiatestit sekä DNA-näytteet.

Viralliset terveystarkastukset
Suoritamme koirien viralliset lonkka-, kyynär- ja selkätutkimukset sekä viralliset polvitutkimukset.

Hammashuolto
Jos lemmikilläsi on pahanhajuinen hengitys, pureskeluvaikeuksia tai suun raapimista kannattaa suun kunto tarkistaa. Ientulehdus, hammaskivi, hammasvauriot, irtoamattomat kulmahampaat tai kissoilla hammassyöpymät vaativat aina hoitoa. Hampaiden ja suun kunto vaikuttaa koko lemmikin yleiskuntoon. Hammaskiven poistoon käytössä on ultraäänipuhdistuslaite.

Hampaiden poistoa ja tarkempaa tutkimista varten meillä on käytössämme suoradigitaalinen hammasröntgen ja hammasporayksikkö. 

Akupunktio ja laserhoidot
Hoidamme myös akupunktion ja laserhoidot. Näistä meillä vastaa ELL CVA Netta Tammisalo.

Ruokamyynti
Myynnissä meillä on Virbac ja Brit erikoisdieettiruokia rajoitettu valikoima.

Rokotukset
Sisätaudit
Kirurgia
Laboratorio
Viralliset terv
Hammashuolto
eksoottiset
Erikois
bottom of page